Nevrorefleksolog
Lymfebehandling
​
"Lymfe" er latin og betyr "klart vann". I lymfeårene fraktes en tynn og gjennomsiktig væske; lymfen. Lymfesystemet består av lymfeårer og lymfekjertler som finnes i hele kroppen.
Lymfesystemet utfyller og virker sammen med blodets sirkulasjonssystem slik at væske kan flyte fra vevet utenfor blodårene og over i blodet. Lymfeårene kan transportere proteiner og større partikler vekk fra vevet når disse ikke kan tas direkte opp i blodet. Denne tilbakeføringen av proteiner til blodet fra kroppsvevene er en livsviktig funksjon. Lymfene er også en essensiell transportør av immunforsvarets hvite blodlegemer samt hormoner. Uten lymfene ville vi dø i løpet av 24 timer.
Hvem trenger lymfedrenasje?
-Tilstander som skyldes dårlig immunforsvar (tilbakevendende forkjølelse, bihulebetennelser, verk i kroppen. etc.)
-Lett for å få «treningsverk» og hodepine etter trening.
-Stivhet/vondt/ brennende følelse i kroppen etter å ha vært i ro.
-Søvnproblemer og/eller nedstemthet.
-Fatigue og en følelse av uklarhet og uoppmerksomhet.
Er lymfebehandling vondt?
-Nei, lymfebehandling er den mest behagelige behandlingen hos nevrorefleksolog. Den utføres som en massasje av legger og føtter.
Ved behandling vil utskillelsen av avfallsstoffer økes og oppsamlede giftstoffer finner veien ut etter hyppige toalettbesøk. Midlertidige reaksjoner etter en behandling kan være trøtthet, økt tarmfunksjon, tørste, dypere søvn og økt vannlating.
​
​
​
​
Vagusbehandling​
Nervus vagus, den tiende hjernenerven og kalles også «vagusnerven», «innvollsnerven» og «den vidvankende nerve». Vagusnerven følger de store blodårene i halsen, går gjennom brysthulen og til innvollsorganene.
Det autonome nervesystemet består av parasympatisk og sympatisk nervesystem.
​
-Den sympatiske delen hjelper oss ved stress, og den kjente kamp/flukt reaksjonen. Da sørger den for innsnevring av blodårer, forhøyet blodtrykk, økt puls, utvidelse av pupiller, senker peristaltikk i tarm etc. Den klargjør for krise.
-Den parasympatiske responsen gjør det motsatte, den stresser ned og gir kroppen den helt nødvendige hvile. Den gjenoppretter normale funksjoner dette er spesielt viktig etter traume, eller en periode med stress.
Vagusnerven er hovednerven i den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet. Den leder både motoriske, sekretoriske og sensoriske impulser. Den forsyner de fleste innvollsorganene og til dels musklene i svelget.
Irritasjoner av vagusnerven kan også påvirke blodtrykket og hjerterytmen, samt bevegelser og sekresjon i fordøyelses- og luftveier.
Når du stimulerer vagusnerven, er det lettere å falle til ro, og du kommer ut av stressreaksjoner og overlevelsesstrategier du ofte ubevisst holder fast ved i det daglige.
​
Vagusbehandlinger jobber systematisk og ved slike behandlinger krever det ofte flere ukentlige behandlinger.
​
​
Hodepine og Migrenebehandling
​
Svært mange opplever å ha vondt i hodet og øvre del av nakken i løpet av livet. Listen over hva hodepine kan skyldes er lang og noen engster seg for at det er en alvorlig årsak til hodepinen. Særlig frykt for hjernesvulst er utbredt, men hjernesvulst som årsak til hodepine er veldig sjelden.
Hodepinen er som oftest ufarlig og man finner ingen underliggende sykdom.
Den hyppigste formen for hodepine er spenningshodepine, stresshodepine og «vanlig» hodepine. Som regel er dette en hodepine som er på begge sider av hodet, og kan ofte beskrives som et trangt bånd rundt hodet. Smerten beskrives ofte som diffust pressende og trykkende, og øker ofte utover dagen.
Noen kan i tillegg ha smerter når man trykker på muskulatur i hodebunn og nakke- og skuldermuskulatur. Ofte kan spenningshodepine være forårsaket av stress, uro, angst eller dårlig søvn. En langvarig sykemelding er gjerne uheldig og jevnlig bruk av smertestillende kan gi legemiddelutløst hodepine.
​
I behandling hos nevrorefleksolog vil behandleren undersøke flere punkter på kroppen, dette er for å kjenne etter de forskjellige årsakene som kan forårsake hodepine. Siden jeg også jobber som ernæringsveileder og samtaleterapeut vil dialogen inneholde kosthold og psykisk helse for å designe den beste behandlingen.
​
​
​
Rygg, nakke og betennelsesbehandling.
Myalgi er et samlebegrep for en rekke ulike tilstander med smerter i muskulaturen. Denne behandlingne inkluderer problemer med muskler og sener og betennelser i hele kroppen.
Oftest skyldes de overanstrengelse eller skjev/uvant bruk.
Smertene kan komme hvor som helst i kroppen, inkludert ryggen, nakken, armer, ben og til og med i hendene. De vanligste årsakene til muskelsmerter er stress og spenninger, overbruk eller feilbruk og mindre skader enten fra daglige aktiviteter, fysisk utfoldelse eller skader og ulykker
Vanligvis kan tøye- og bevegelighetsøvelser lette på smertene ved muskelverk. Ved å tøye og strekke lett på muskelen over lengre tid, vil nervesystemet oppfatte bevegelsesutslaget som mindre farlig og vil etter hvert tillate muskelcellene å strekke seg ytterligere. Nevrorefleksolog jobber ut ifra samme prinsippet, men ved å kommunisere med kroppen.
Ved betennelser så er det ro og restitusjon som gjelder. Her står en nevrorefleksolog i en unik posisjon, for i motsetning til andre så rører vi ikke området som er betent, og det vil derfor kunne jobbes med selv om området hviler.
​
Dette er den vanligste behandlingen i klinikken, og ofte den behandlingen som man ser raskest effekt.
I denne behandlingen vil man kjenne en endel ømme og vonde punkter.
​
​
​
Behandling av søvnvansker
​
Søvn er en viktig del av god helse. Uten tilstrekkelig søvn vil man fort merke det på energien, konsentrasjonen, humøret, immunforsvaret etc. Søvnvansker er ofte komplisert og kan ha en rekke årsaker.
Søvnforstyrrelser kan deles inn i flere kategorier, og de følgende er mest vanlige:
-
Søvnløshet (insomni)
-
Søvnrelaterte respirasjonslidelser.
-
Hypersomni.
-
Søvnrelaterte bevegelsesforstyrrelser.
-
Parasomni.
-
Døgnrytmelidelser.
Råd til deg som sliter med søvnen
1. Hold en stabil døgnrytme.
2. Ta vare på trøttheten.
3. Unngå koffein om ettermiddagen og kvelden.
4. Styr unna alkohol før leggetid.
5. Skjerm deg for skjermer.
6. Vær fysisk aktiv.
7. Hold soverommet mørkt og kjølig.
​
En nevrorefleksolog vil gjennom dialog og behandling forsøke å avdekke årsakene til søvnforstyrrelsene du opplever, og ut fra dette, designe en behandling tilpasset deg.
​
Nevrorefleksolog Ida Mathisen finner du i Romerike Smerteklinikk.
Trykk på denne linken så kan du se tilgjengelige timer og info om Romerike Smerteklinikk.